Skip to content

Behandlingar

Medicinsk massageterapeut

Medicinsk Massageterapi inriktar sig på att återfå och upprätthålla god fysisk funktion i samband med rörelse, aktivitet, hållning och hälsa. Förstå orsakssamband för de mest frekventa skadorna inom rörelseorganen och rehabilitering av dessa. Lägger upp individuellt anpassade träningsprogram och ger kostråd.
Behandlingsmetoder och tekniker för att lösa upp och motverka muskelspänningar, muskulär  obalans och skapa en balans kring leder som tidigare lett till besvär såsom nervpåverkan, inflammationer p.g.a felaktig belastning. Ökar muskelflexibiliteten, ledernas rörelseomfång och stärker muskulaturen. Varje muskel behandlas var för sig.

Har fördjupade kunskaper i specifik sjukdomsläxa inriktad på neurologiska och ortopediska funktionshinder. Arbetar också med manuell mobiliseringsterapi. 

Jobbar med idrottsskador och rehabilitering kring dessa med anpassade träningsråd och kost.
Ställer diagnos och gör en helhetsbedömning, att behandlingen anpassas på bästa sätt som problem med smärta, stelhet och domningar på grund av muskelspänningar och dess samverkan med leder och nerver.
Rekommendera träning, kroppshållning, ergonomi, avspänningsövningar och egenvård.

Massageterapeuten har en helhetssyn och lägger fokus på hela kroppen.
Det läggs ofta in stretching och triggerpunktsbehandling och vid behov även
avslutande hemövningar.

Du kan också beställa en skön avslappningsmassage för rygg nacke eller hela kroppen, välmående för kropp o själ.

Vanliga problem kan uppstå vid muskelspänningar.

. Stress- och utmattningsrelaterade problem
. Nedsatt rörlighet
. Idrottsskador
. Ortopediska , muskulösa och neurologiska sjukdomsbesvär
. Huvudvärk
. Nackspärr
. Ryggskott 

 

Bindvävsmassage löser upp spänningar

Bindvävsmassage lindrar smärta och spänningar. Massagen uppmärksammas nu allt mer i Sverige, jag lärde mig den 1985 att Bertil Juneby och har använt den sedan dess på de flesta av mina kunder på ryggen där bindväven är stel.
Bindvävsmassage används som medicinsk behandling i tyskspråkiga länder och i Frankrike. Där är det mycket populärt, det finns en bindvävsmassör på varje sjukhusdin man kan komma på läkarremiss. Även i Sverige har även patienter med fibromyalgi fått bindvävsmassage.

Bindväven stödjer och håller samman vävnader och organ i kroppen. De flesta skador repareras genom att ny bindväv bildas. När för mycket sådan bindväv produceras blir den tät, stram och oelastisk. Det kan försämra blodcirkulationen.

Smärta, stress och muskelspänningar under lång tid medför också påfrestningar i kroppen och gör att ny stram bindväv bildas.
Ökad muskelspänning bidrar till ökad dragning och irritation i senfästen. Det kan också göra det svårare för kroppens celler att ta upp näringsämnen och föra bort slaggprodukter.
Behandlingen med bindvävsmassage börjar vanligen med ryggen, man börjar i bäckenet och arbetar upp mot nacken. Då påverkar man alla nerver i centrala nervsystemet som utgår från ryggraden. I händerna finns många senor, ledband och ledkapslar. Här skapas ofta förtätad bindväv, till exempel när man skriver på datan eller skruvar och mekar med händerna.

Vid all upplevd smärta, psykiskt som fysisk, skapas spänningar i ansiktet. Massage i ansiktet lindrar smärta och ger avslappning, särskilt vid migrän, annan huvudvärk och käkledsproblem.
Massagen ökar blodgenomströmningen. Kroppen blir varm. Stress och nervspänning minskar. Musklerna slappnar av, smärta lindras och rörelseförmågan ökar.