Skip to content
lollo

Medlem i

Ledamot 2019
Ledamot 2019
Auktoriserad med Medlem nr 1981-5
Auktoriserad med Medlem nr 1981-5

Om mig

Jag behandlar och föreläser om Idrottskador, rygg, nack, knäproblem, stresshantering, utmattningssymptom och inre organ som mage/tarm problem, infertilitet, övergångsbesvär.

Har utbildat Idrottssmassörer och Massageterapeuter / Friskvårdskonsulenter, för SISU/Väst och Göteborgs kommun sedan -80 talet.

Undersköterskor i Medicinsk Grundkurs, Vård omsorg, Människan social kulturellt för Eductus.

Arbetar för Kvinnofolkhögskolan i Hälsoskola/Friskvård.

Jag brinner för hälsofrämjande behandlingsmetoder  inom 
Hälsa/Friskvård.  Att skapa innegårdar med utegym för de äldre så de kan känna solen, höra fåglarna sjunga, känna doften från blommorna.

Ger råd i träning, kreativitet, avspänningen, kost/näring. Applicerar läran om hur musklernas relation till våra inre organ och våra känslor hänger ihop inom Traditionell Kinesisk Medicin, TCM Akupunktur, Osteopati och Kinesiologi.
Att maten är medicin och återhämtning i skog och bergsvandring, Qi Gong, Yoga , Meditation är viktig för balans i livet.  Att stanna upp, göra reflektioner. 

Vi måste vara ute mer i den friska luften. Som Japanerna säger ”Shinrin-Yoku” : bli friskare och lyckligare och harmonisk med natur och skogsterapi.
Jag studerar skogsterapi för att ta reda på hur promenader i skogen får oss att må bättre. Vi är en del av naturen. Vår rytm är också naturens rytm. Insikten att vi på något sätt mår bättre när vi omges av naturen har gett inspiration till forskningen.

Sedan 2008 driver jag bolaget Skandinaviska Utegym AB. Vi erbjuder effektiva, enkla träningsredskap placerade i vår närmiljö.
Vi skapar aktiva mötesplatser för alla generationer med utegym för kommun, bostadsbolag, föreningar i Landsbygden på äldreboenden, parker, stadsmiljö.
Träningsredskapen är lämpliga för såväl gammal som ung.
Vår erfarenhet är lång inom hälsovård, Idrott och Kinesisk Medicin inom träning och rehabilitering. Aktivitetsparker från Skandinaviska utegym erbjuder träningsmöjligheter för alla-dygnet runt och i vår närmiljö, där alla utegym har instruktioner på engelska och svenska.

Erfarenheter

 • 1982

  Genomgick utbildning till Idrottsmassör

 • 1983-1985

  Genomgick utbildning till Fysioterapeut

 • 1984-1986

  3årig yrkesutbildning i TCM Akupunktur

  Är pioner med 3 årig utbildning inom Akupunktur enligt Klassisk Akupunktur och moxibustion på Swedish International Akupunktur School med Jeremy Roos examinerad 1986.

  Jag började läsa naturmedicin, TCM Akupunktur och Idrottsmassage i början på 1980 talet tillsammans med Västerländsk medicin för att sedan arbeta med detta på heltid. Läste allt jag kunde hitta och träffade många duktiga terapeuter, som jag också fick ha min praktik hos från 1982-1984. Den bäste av lärarna var Ken Gillemo (Lavendell) som var Naprapat, och vi senare tillsammans gick och lärde oss Kinesiologi som vi också behandlade med på hans praktik. Han har betytt mest för mig som Therapeut genom åren.  

 • 1984-2006

  Lärare SISU Väst

  Utbildat idrottsmassörer sedan 1984 på Västsvenska Idrottsförbundet och SISU/VÄST.

  Lärare på SISU för Diplomerad Idrottsterapeut och Diplomerad Idrottsskadeterapeut samt Diplomerad Friskvårdsterapeut.

  Anställd som lärare och utbildare i – Gröna Jobb- Arbetslöshetsprojekt i samarbete med Skogsvårdsstyrelsen, – SFI kurs för kvinnor – GRUV – Paket Orienteringskurs inom Friskvård Vuxenutbildningsförvaltningen och Studium – Friskvård – Kärnämnen 

  2010-2011 Friskvårdsterapeut samt Diplomerad Massagetherapeut/Friskvårdskonsulent 1200 poäng

  \"\"

  2011-2013 Lärare Eductus

  Utbildade Friskvårdsmassörer

  Utbildade i undersköterskeprogram:

  • Människan socialt kulturellt
  • Vård o omsorg
  • Medicinsk grundkurs

  \"\"

 • 1985

  Genomgick utbildning till Alternativmedicinsk Fysioterapeut

  Alternativmedicinska Institutet – Kroppsbalansering. Reflexzonterapi, Bindvävsmassage, Grundutbildning, Osteopati, Massage, Traditionell Kinesisk Medicin

 • 1986-1990

  Mottagning på Götabergsgatan och sedan Karl Gustavsgatan 49

   Min första mottagning hade jag på Götabergsgatan i Göteborg och senare på Karl Gustavsgatan 49 i Göteborg, där jag behandlade med Kinesisk Medicin TCM Akupunktur och idrottsmedicin tillsammans med en leg läkare i Västerlänsk medicin. Det var en rolig och lärorik tid som varade tills 1990 då jag flyttade upp till Åre. 

 • 1988-1998

  Ordförande, ledamot Svenska föreningen för Tradition Kinesisk Medicin

 • 1991

  Öppnade Sveriges första SPA-hotell | Årevidden

   

  \"\"\"\"

 • 1992-1993

  Utbildad till Equiterapeut (Sjukgymnast för häst)

  Vi läste; Akupunktur, Homeopati, Laser, Träningsfysiologi, Fysikalisk, Testmetodik, Ämnen i Ledlära, Myologi, Neurologi, Fysiologi, Patologi, Näringsfysiologi, Exteriör, Histologi, Osteologi, Chiropraktik, stretching, Elektromedicin

  900 lektionstimmar och 80 timmar praktik .

  \"\"

 • 1997-2000

  Landbyggdsutvecklare och Ordförande i Hallenbygden - Åre kommun

 • 1999

  Mottagning på Wieselgrensplatsen

  1999 flyttade jag tillbaks till Göteborg för att fortsätta min mottagning på Wieselgrensplatsen.

 • 1999

  Ordförande i Svenska Akupunkturförbundet för traditionell Kinesisk medicin

  Arbetade med att sammanföra alla Akupunkturförbund till ett förbund. Resultatet blev Svenska Akupunkturförbundet Traditionell Kinesisk Medicin 

 • 2015

  Började jobba på Nordic Wellness Hönö

  \"\"

 • 2016-2018

  Ordförande i Qi Gong - Biyun metoden

 • 2018

  Började jobba på Kvinnofolkhögskolan

  Jobbar med Hälsoskola och Friskvård

  \"\"

Diplom

lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo
lollo